Autojoukkojen Keski-Pohjanmaan Kilta


Etusivu


Esittely

HallitusTiedotukset

Toiminta

KalenteriMatkat ja Vierailut

KuvagalleriaKainuun_Prikaati

1.ErAutoK

MPK / KotuYhteistyökumppanit

Piirilehti

Linkit

Palaute


Autojoukkojen Keski-Pohjanmaan Kilta Ry:n kevätkokous.


Autokillan kevätkokous pidettiin 21.3.12 koulutustalolla, hieman nostalgisissa tunnelmissa. Autokillan osalta oli viimeinen kokoontuminen nykyisellä paikalla, Mpk:n toimintojen siirtyessä toisiin tiloihin. Näillä näkymin valtion entisessä virastotalossa Kustaa Adolfin kadun ja Torikadun kulmassa olisi uusi kokoontumispaikka? Sääntömääräisten asioiden käsittelyn ja päätösten lisäksi visioitiin tulevasta toiminnasta ja muistettiin vuoden 2011 ansioituneita kiltalaisia metalleilla, kunniakirjoilla ja muistoesineillä!
Puhetta johti Eero Muhonen ja sihteerinä Ari Olli. Ari Tuikka valittiin vuoden kiltalainen laatan saajaksi, sekä palkittiin myös piirin kultaisella ansiomerkillä, kunniakirjojen kera. Ilkka Jylhä palkittiin Automiesristillä ja kunniakirjalla, parhaana jäsenhankkijana kunnostautui Heikki Inki.

Taloudellinen tilanne on kohtuullisen hyvä, pienen jäsenmäärän notkahduksesta huolimatta. Jäsenten hankintaan on edelleenkin syytä satsata, jokainen uusi jäsen on tervetullut joukkoomme. Johtokunnan kokoonpano on säilynyt ennallaan syyskokouksen päätöksen mukaisesti, johtokunnalle myönnettiin vastuuvapaus. Kuuden Euroopan maa matkan peruunnuttua, on suunniteltu kuumeisesti "korvaavia toimenpiteitä", joten toiminnassa löytyy edelleen. Esimerkiksi Roiko-Jokela Antilla olisi tarjolla matka Saksanmaalle, jos kiinnostaa niin yhteyksiä Anttiin niin hän kertoilee lisää. Sitten olisi tarjolla 26.5 paljon puhuttu Raatteen Marssi, Suomussalmen sotahistoriallisissa maisemissa, mutta Autokiltalaisille se ihka ensimmäinen marssitapahtuma? Muutakin mielenkiintoista toimintaa on suunnitelmissa ja toteutetaan kun aika joutuu! Tapahtumista julkaistaan erilliset tiedotteet, ollaanpa aistit valppaana ajan hermolla.

Siinä kahvin ja voileipäkakun nauttimisen yhteydessä esitettiin ajatuksia, että meillä olisi paljon katseltavaa ja ihmeteltävää aivan kotinurkilla. Idea sai kannatusta ja päätettiin tarkastella asiaa vakavasti, toteutetaan kun aika joutuu. Ammuntapäivääkään ei unohdettu, eli 11.8, nettisivujen kalenterista voi katsella ja seurailla kuluvan vuoden toimintaa. Muistakaapa käydä sivuilla, tutustumassa tarjontaan, rakentavaa palautettakin voi sinne laittaa. (sitä toivotaan) Keskusteltiin myös tekstiviestien käytöstä tiedotusvälineenä, ovat todenneet tehokkaaksi tavaksi saada jäsenistölle nopeasti tiedotteet perille. Tästäkin tiedotetaan, kunhan saadaan tarjoukset kaikki sisään ja valittua se edullisin? (tai muuten vaan, se paras ja sopiva vaihtoehto tarjouksista) Yhteistoiminta Pohjois-Suomen kiltapiirien kanssa herätti keskustelua, jätettiin asia vielä kehitysvaiheeseen ja katsotaan mitä tuo tullessaan? Yhteistoimintaa jatketaan Kainuun prikaatin suuntaan, vaikka pieniä ongelmia esiintyikin vuodenvaihteessa. Yhteistoiminta on tervetullutta muidenkin järjestöjen kanssa, puolustusvoimien rajujen supistusten takia on katsottava kaikki asiat loppuun saakka. Yllämainitut asiat jättävät killan hallitukselle melkoisen haasteen sekä vastuun, joten toivoisimme jäsenistöltämme tukea ja yhteydenottoja. ( me kaikki johtokunnan jäsenet olemme kuulolla! )

Killalle on hankittu näyttävän näköisiä killan logolla varustettuja puseroita, menekki näyttäisi olevan ihan kohtuullinen. Tilauksia otetaan vastaan edelleen, joten kyselemään ja kaupantekoon. Myös lippiksiä on saatavilla entiseen tapaan, muutakin tekstiiliä ja kiltamateriaalia on suunnitteilla. ( Ilkka Kallinen, Ari Olli, Eero Muhonen suunnittele ja toteuttaa.) Kokous päätettiin kello 20.30 ja siitä jatkettiin jutustelua vapaamuotoisesti, autokillan hengessä.

Näillä näkymillä toivotamme jäsenistöllemme ja kaikille sivustoilla vieraileville, Leppoisaa kevättä ja lämmintä kesää!
Johtokunta. Kevätkokous 2012