Merkki

Autojoukkojen Keski-Pohjanmaan Kilta


Etusivu


Esittely

JohtokuntaTiedotukset

Toiminta

KalenteriMatkat ja Vierailut

KuvagalleriaKainuun_Prikaati

1.ErAutoK

MPK / KotuYhteistyökumppanit

Piirilehti

Linkit

Palaute
SuomenlippuAutojoukkojen Keski-Pohjanmaan Kilta ry esittäytymässä ja vierailulla, varusmiesten/naisten kotiutustilaisuudessa 5.7.2012. Kainuun Prikaatissa ja 1Er Autokomppaniassa/Huoltokomppaniassa Hoikankankaan varuskunnassa Kajaanissa.

Kuluvan kesän tyypillisessä säätilassa pilvipoutaisessa, suunnaltaan vaihtelevan tuulenvireen ja +16-20 asteen lämpötiloissa. Sotilaallisen täsmällisesti kello 9.00 Prikaatin uusitulla portilla on Autokillan edustus koolla, kiltamestari Antti Roiko-Jokela, varapuheenjohtaja Ari Olli ja puheenjohtaja Eero Muhonen.

Muitta mutkitta suuntaamme portilta kulkumme Autokomppaniaan/Huoltokomppaniaan jossa meidät ottaa vastaan molempien komppanioiden päälliköt, kapteenit Mikko Maunu ja Kari Hiltunen. Lyhyen neuvonpidon jälkeen siirrymme henkilökunnan taukotiloihin kahvinkupin ääreen, hiomaan vierailumme aikataulua henkilökunnan opastuksella.

Siirrymme hyvissä ajoin komppanian auditorioon virittelemään laitteemme toimintavalmiiksi. Jälleen on ker- ran todettava, että kyllä tietotekniikka on ihmeellistä! Kello 10.00 aloitamme Autokillan esittäytymis- tilaisuuden, paikalla noin 70 kotiutuvaa varusmiestä/nainen..

Kiltamme toimintaa, tarkoitusta ja visioita esittelivät vanhalla rutiinillaan Ari Olli ja Antti Roiko-Jokela, Eero Muhosen piileskellessä ujoimpana kameran takapuolella. Tilaisuus saatiin sopivasti päätökseen meille varatun ajan puitteissa. Toivotimme kotiutuville tervetulo siviiliin ja leppoisaa kesää sekä muistakaa Autokiltaamme! Esittäytyminen onnistui mukavasti, kun kukaan kuulioista ei nukahtanut, eikä katsellut edes kelloa.

Pienoisen elpymistauon ja kritiikki keskustelujen jälkeen, siirrymme kapteeni Mikko Maunun johdolla ruoka- laan, edessä tuhti sotilaallinen lounas, jälkiruoka kahvien ja leivonnaisten kera.

Samassa yhteydessä avautui oiva tilaisuus tavata uusi Prikaatin komentaja eversti Jukka Sonninen. Saimme kertoa kuulumisia Keski-Pohjanmaalta ja Autokillan visioita, sekä kuulla uuden komentajan tuoreita ajatuk- sia ja mielipiteitä.

Ruokalasta sitten paluu täysin ravittuna takaisin Autokomppanian tiloihin jatkamaan keskusteluja henkilö- kunnan kanssa, tavata ennestään tuttuja ja tutustua uusiin kasvoihin. Keskustelut olivat rakentavia ja positiivisia, näiden jälkeen tulevaisuus näyttää lupaavalta yhteistyön jatkamisen kannalta. Vuoden vaihteen epäselvyydet on selvitetty ja siirretty historiaan, katseet suunnattuna tulevaisuuteen.

Kellojen siirtyminen vääjäämättömästi 14:ta viivoja, on sitten siirtyminen paraatikentälle. Ohjelmassa kotiutuvien varusmiesten/naisten kotiuttamisparaati, sekä palkitsemiset ja kunnianosoitukset. Tilaisuus oli juhlallinen, todella näkemisen arvoinen tapahtuma!

Paraatin vastaanotti Prikaatin komentaja eversti Jukka Sonninen, meidän vieraiden seuratessa tilaisuutta oikein aitiopaikalta. Paraatikentältä poistuminen sotilaallisessa järjestyksessä, omiin, yksikköihinsä jossa palkitsemiset ja muistamiset saivat jatkoa.

1Er Autokomppanian/Huoltokomppanian tilaisuudessa Autojoukkojen Keski-Pohjanmaan Killan perinteisen Kauhavalaisen puukon ja kunniakirjan sai vastaanottaa alik. Antti Alasalmi. Puukon ja kunniakirjan luovutti varapuheenjohtaja Ari Olli ja Kiltamestari Antti Roiko-Jokela.

Päivä ehti kulua pitkälle, taisipa lähennellä 16:ta? Kiitämme isäntiämme antoisasta ja unohtumattomasta päivästä! Ari Ollin miettein, "Meitähän kohdeltiin kuin piispaa pappilassa", tämän allekirjoittavat myös Antti ja Eero!

Eihän varuskunnasta voi poistua ilman Sotilaskodin kuuluisia munkkikahveista, perinteitä noudattaen toi- mimme mekin ja hyvää oli! Sitten vähitellen poistuminen varuskunnan portin ulkopuolelle, totuttelemaan siviilikäytäntöihin ja suunnataan matkamme kohti kotikontuja

Teksti ja Kuvat: Eero Muhonen 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Eero ja Antti